Scootmobiel Zetten

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Zetten? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg kunt u aan de slag met de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals een aanvraag doen via de WMO, kosten, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten variëren tussen €850,00 en wel €6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Shoprider en Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Overbetuwe (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 per uur
Populaire scootmobielLife and mobility Solo 4
Adviespunt in de buurtMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zetten

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat past bijmijn profiel? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zetten. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €780,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €1900,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met veel comfort koopt u al vanaf €3650.

Advies van de specialist juni 2024

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zetten neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen onderscheiden zich aanzienlijk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen hebben maximale vering en een verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Zetten en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten hebben te maken met de leverancier, de capaciteit van de accu, de snelheid en opties als een oprijplaat + een stoelhoes. De goedkoopste voertuigen zijn er al vanaf €525,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.400,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km6,5 km/u€750
Goed315 – 20 km10 – 12 km/u€1350
Uitmuntend440 km15 km/u€2600
Professioneel480 km+22 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zetten
scootmobiel-kopen-zetten

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u d.m.v. de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Overbetuwe. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Daaropvolgend vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Overbetuwe. Bij vragen kunt u bellen (0481362300), u kunt een e-mail sturen (info@overbetuwe.nl), of bezoek het gemeentehuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Zie ook www.overbetuwe.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Zetten vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Zetten
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende lijst vindt u een aantal erkende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand bieden wij een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Solo 450 km17 km/u€ 6.195
Medema Roadster 370 km16 km/u€ 7.415
Excel Entice 335 km12 km/u€ 3.715
Afikim Libre XL35 km8 km/u€ 1.127
Tabel met populaire modellen juni 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Zetten. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zetten) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Hiervoor is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als marktplaats.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Zetten legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en leert u veiliger rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,40 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Zetten.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (tevens in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie