Scootmobiel Heteren

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Heteren? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels een drie- of vierwielige scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer gaan waar u wilt. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg ondersteunt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, enkele populaire leveranciers, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten liggen tussen de €750,00 en €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In deze regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus of Quingo.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Overbetuwe (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6666
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15 per uur
Veel gekozen merkVermeiren Carpo 4
Adviespunt in de buurtMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heteren

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn situatie? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Heteren. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €600,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km schaft u al aan vanaf c.a. €2275,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu vind u al vanaf €3950.

Keuzehulp april 2024

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heteren kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De producten variëren fors als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Wanneer u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Heteren en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen worden gevormd door de producent, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en opties als veiligheidsgordels + een windscherm. De eenvoudige opvouwbare modellen beginnen bij €545,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €7.400,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km8,5 km/u€750
Prima315 – 25 km10 km/u€1900
Geavanceerd450 km17 km/u€3200
Beste480 km+20 – 22 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heteren
scootmobiel-kopen-heteren

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Overbetuwe. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Overbetuwe. Vragen? Dat kan telefonisch (0481362300), mailen (info@overbetuwe.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Bekijk ook www.overbetuwe.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Gebruik maken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Heteren kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u de adresgegevens van leveranciers, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Heteren
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand vindt u de meest bekende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand vindt u een opsomming met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo 445 km17 km/u€ 3.955
Practicomfort Polka 4WD34 km15 km/u€ 3.200
Drive Envoy 8 plus30 km12 km/u€ 1.550
Pride Zolar25 km15 km/u€ 2.495
Schema met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Heteren. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heteren) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is cruciaal. Daarom is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en de staat van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Heteren komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en het juist bedienen van de scoot. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €4,00 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Heteren.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (waaronder provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie