Scootmobiel Driel

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Driel? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker treft u nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €600,00 tot zo’n €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Drive en DKCity.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Overbetuwe (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6665
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€15 per uur
Aantrekkelijk merkMango Leopard 3
Adviespunt in de buurtMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Driel

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn behoeften? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Driel. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €670,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €1950,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3450.

Keuzeadvies april 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In het volgende gedeelte bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Driel neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stevig, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich flink als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots verschaffen een uitgebreide vering en een verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Driel en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals een alarmsysteem + een stokhouder. De voordeligste scooters koopt u al vanaf €475,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €6.500,00. In het onderstaande overzicht staat de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 8 km/u€600
Prima315 – 20 km12 km/u€1800
Goed440 km18 km/u€2700
Meeste comfort475 km22 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Driel
scootmobiel-kopen-driel

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Overbetuwe. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Overbetuwe. U kunt even bellen (0481362300), e-mailen (info@overbetuwe.nl), of bezoek het gemeentehuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Bekijk ook www.overbetuwe.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Driel kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Driel
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Meerdere leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Onderstaand bekijkt u een aantal erkende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met populaire scoots
Hieronder vindt u een tabel met succesvolle merken en modellen inclusief de actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Leopard 345 km17 km/u€ 5.500
Practicomfort Polka 4M35 km15 km/u€ 3.200
Pride Pursuit23 km12 km/u€ 3.706
Afikim Superlight 330 km8 km/u€ 1.045
Tabel met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Driel. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Driel) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stoelverstelling en mechanisme en de conditie van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Driel leert u van alles over verkeerskennis en praktische tips om veilig te rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €3,70 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Driel.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie