Scootmobiel Dodewaard

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Dodewaard? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze speciale scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina bieden wij een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €800,00 tot zo’n €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Neder-Betuwe (https://www.nederbetuwe.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Drive of Inca.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Neder-Betuwe (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode6669
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,63 – €21,32 per uur
Veel gekozen scootmobielMango Tiger 4
Regionaal adviespuntMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dodewaard

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn verwachtingen? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Dodewaard. Veel info vind u online middels een brochure per post, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €870,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2475,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4550.

Keuzehulp maart 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dodewaard kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten onderscheiden zich aanzienlijk op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Dodewaard en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en randproducten als oprijplaten & een stoelhoes. De goedkoopste modellen starten bij €480,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €7.200,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km7 km/u€550
Standaard320 km10 km/u€2000
Goed445 km17 km/u€2500
Meeste comfort470 km21 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dodewaard
scootmobiel-kopen-dodewaard

Scootmobiel aanvragen gemeente Neder-Betuwe via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Neder-Betuwe. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Neder-Betuwe. Vragen? Dat kan telefonisch (0488449900), per mail (zorg@nederbetuwe.nl), of kom naar het gemeentehuis (Molendam 30, 4051 BJ, Ochten). Ga ook eens naar www.nederbetuwe.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Dodewaard kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Dodewaard
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In onderstaand schema bekijkt u een aantal bekende winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een overzicht met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Tiger 450 km17 km/u€ 4.916
Freerider Minister 4 fast40 km16 km/u€ 2.450
Vermeiren Ceres 432 km12 km/u€ 2.600
Sterling Swift 3W32 km8 km/u€ 4.126
Tabel met populaire scoots maart 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Dodewaard. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dodewaard) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Vandaar adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op bandenspanning en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals ebay.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Dodewaard komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,75 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Dodewaard.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Kesteren, Echteld, Dodewaard.

Plaats een reactie