Scootmobiel Neder-Betuwe

Op zoek naar een goede scootmobiel in Neder-Betuwe? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker leest u een compleet keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u voelt zich veel zekerder en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten variëren tussen €700,00 tot zo’n €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Neder-Betuwe (https://www.nederbetuwe.nl).
 • In uw omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. RvS van Seenus en Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Geschatte kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Neder-Betuwe (WMO) | Speciaalzaken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,63 – €21,32 per uur
Populair merkFreerider Knightsbridge 3
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Neder-Betuwe

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat past bijmijn profiel? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Neder-Betuwe. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €900,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2050,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort koopt u al vanaf €4700.

Keuzeadvies mei 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Neder-Betuwe is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u in de bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich nogal als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Wanneer u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Neder-Betuwe en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de grootte van de accu, de topsnelheid en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels & een voetenzak. De voordeligste scoots zijn er al vanaf €535,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €7.300,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis310 km7,5 km/u€700
Gemiddeld315 – 25 km10 – 12 km/u€1600
Geavanceerd435 km18 km/u€2500
Luxueus485 km22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Neder-Betuwe
scootmobiel-kopen-neder-betuwe

Scootmobiel aanvragen gemeente Neder-Betuwe via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Neder-Betuwe. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Neder-Betuwe. Hiervoor kunt u ook even bellen (0488449900), men kan een mailtje sturen (zorg@nederbetuwe.nl), of bezoek het stadhuis (Molendam 30, 4051 BJ, Ochten). Bekijk ook www.nederbetuwe.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Neder-Betuwe zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroHertog Reinaldlaan 2-44001 RCTiel
Warande De Loericker SteeHollandsspoor 33994 VTHouten
HulpmiddelencentrumPeppelkade 213992 ALHouten
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Neder-Betuwe
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In onderstaand schema vergelijkt u een aantal bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand bekijkt u een lijstje met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Knightsbridge 340 km7 km/u€ 2.975
Shoprider TE 889XLSBF40 km15 km/u€ 3.980
Shoprider 777 3/416 km8 km/u€ 1.982
Sterling Swift 4W32 km6 km/u€ 4.323
Overzicht met populaire scoots mei 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Neder-Betuwe. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Neder-Betuwe) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarvoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op bandenprofiel en de accu(lader).

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands.net waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Neder-Betuwe behandeld u zaken zoals de regels op de weg en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,75 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Neder-Betuwe.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Kesteren, Echteld, Dodewaard.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie