Scootmobiel Wijk bij Duurstede

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Wijk bij Duurstede? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze handige scooter voelt u zich weer zeker en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl vind u handige tips en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, advies aan huis, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Voordelen: u bent meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €700,00 en €5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Wijk bij Duurstede (https://www.wijkbijduurstede.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar en Handicare.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Wijk bij Duurstede (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3961
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB uurtarief€15,85 – €27 per uur
Veel gekozen merkPride Cyclone 15 3
Regionaal adviespuntQuarijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wijk bij Duurstede

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn behoeften? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Wijk bij Duurstede. Dit kan online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €750,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €2025,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken is te koop vanaf €3550.

Tips van de expert december 2023

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wijk bij Duurstede kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten verschillen fors als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of naar het park? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
Als u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen onderscheiden zich door een goede vering en een luxe zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Wijk bij Duurstede en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten hangen af van de fabrikant, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als een drempelhulp + een mandje. De goedkope kleine modellen beginnen bij €485,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €7.600,00. In de tabel hieronder treft u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km6 km/u€700
Gemiddeld315 km12 km/u€1700
Comfortabel445 km15 – 17 km/u€3100
Elite470 km20 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wijk bij Duurstede
scootmobiel-kopen-wijk-bij-duurstede

Scootmobiel aanvragen gemeente Wijk bij Duurstede via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Wijk bij Duurstede. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Wijk bij Duurstede. Dit kan telefonisch (0343473070), e-mailen (info@loketwijk.nl), of bezoek het stadhuis (Steenstraat 14A, 3961 VP, Wijk bij Duurstede). Bezoek ook www.wijkbijduurstede.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Wijk bij Duurstede zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
QuarijnGansfortstraat 43961 CRWijk bij Duurstede
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Wijk bij Duurstede
Heeft u medische problemen en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming ontdekt u populaire merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij bekijkt u een schema met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Cyclone 15 340 km15 km/u€ 4.545
Excel Travelux Infineon 3 SWB40 km15 km/u€ 3.464
Travelux Zoom 315 km8 km/u€ 695
Electric Mobility Rascal 388S32 km6 km/u€ 2.427
Overzicht met populaire voertuigen december 2023

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Wijk bij Duurstede. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wijk bij Duurstede) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op afstelling spiegels en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als scoot.nu waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Wijk bij Duurstede leert u van alles over de regels op de weg en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,75 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Wijk bij Duurstede.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (ook in de provincie Utrecht) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Wijk bij Duurstede, Landelijk gebied, Cothen, Langbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie