Scootmobiel Rhenen

Wilt u een goede scootmobiel in Rhenen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl treft u een uitgebreid keuzeadvies en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €800,00 & €4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Rhenen (https://www.rhenen.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Molenaar en Medema.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Rhenen (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3911
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€12,63 – €18,41 per uur
Populair merkShoprider TE 889XLSBF
Lokaal adviespuntVitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rhenen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn wensen?Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Rhenen. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €840,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius kost u rond de €2450,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden vind u al vanaf €4200.

Keuzeadvies december 2023

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Lees dan zeker even verder. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Rhenen kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen onderscheiden zich nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of naar het park? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
Zodra u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen bieden een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Rhenen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en extra’s zoals een autolift of een scootmobieltas. De goedkoopste voertuigen starten bij €525,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €5.300,00. In deze tabel bieden wij de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km6 km/u€550
Goed315 – 25 km12 km/u€1150
Gevorderd455 km17 km/u€3300
Topper485 km20 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rhenen
scootmobiel-kopen-rhenen

Scootmobiel aanvragen gemeente Rhenen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Rhenen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Rhenen. Bij vragen kunt u bellen (0317681681), men kan een mailtje sturen (info@rhenen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Nieuwe Veenendaalseweg 75, 3911 MG, Rhenen). U kunt ook terecht op www.rhenen.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Rhenen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Medipoint | VitrasFrans Halslaan 263904 XJVeenendaal
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Rhenen
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u populaire merken die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder bieden wij een overzicht met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE 889XLSBF40 km15 km/u€ 3.980
Sterling Diamond38 km15 km/u€ 3.511
Excel Travelux Zoom 415 km8 km/u€ 1.403
Kymco Mini LS26 km6 km/u€ 1.305
Tabel met populaire voertuigen december 2023

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Rhenen. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rhenen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Hiervoor is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere wiellagers voor en achter en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Rhenen leert u van alles over anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,90 per maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is geschikt voor intensief gebruik. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Rhenen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (met name ook in de provincie Utrecht) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Rhenen, Rhenen Oost, Rhenen West, Rhenen Noord, Grebbeberg, Randzone, Binnenveld, Achterberg, Uiterwaarden Rhenen, Remmerden, Heuvelrug Rhenen, Heuvelrug Elst, Uiterwaarden Elst, Elst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie