PROVINCIE Utrecht

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Utrecht? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer veilig de weg op. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Deze website biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl treft u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

  • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
  • De voordelen: u bent meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
  • De prijzen schommelen tussen €600,00 oplopend tot 5.750,00.
  • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Vermeiren en Afikim.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Utrecht

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn profiel? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Utrecht. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel. Bekijk de mogelijkheden in o.a. IJsselsteinLopikMontfoortOudewaterNieuwegeinWoerdenUtrechtStichtse VechtDe Ronde VenenZeistBunnikDe BiltBaarnBunschotenEemnesSoestAmersfoortLeusdenVeenendaalRhenenRenswoudeWoudenbergUtrechtse HeuvelrugWijk bij DuurstedeHouten en Vijfheerenlanden.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €710,00.
  • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €2350,00.
  • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €4300.

Onze kooptips juli 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Utrecht kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De producten variëren behoorlijk als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen beschikken over een uitgebreide vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Utrecht en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden gevormd door het merk, het bereik, de snelheid en randproducten als een autolift + een wikkeldeken. De aantrekkelijkste modellen starten bij €475,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €7.300,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km8,5 km/u€600
Standaard320 km10 – 12 km/u€1250
Goed440 km15 – 17 km/u€2600
Eerste klas480 km+20 – 22 km/u€8.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Utrecht
scootmobiel-kopen-utrecht