Scootmobiel IJsselstein

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in IJsselstein? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze handige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €500,00 tot zo’n €5.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente IJsselstein (https://www.ijsselstein.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider of Strider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente IJsselstein (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Postcode3403
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€18,22 per uur
Populair merkElectric Mobility Rascal Vision
Adviespunt in de buurtScootmobiel Plezier

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in IJsselstein

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn eisen en wensen? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, wordt hij dagelijks gebruikt, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in IJsselstein. Dit kan online middels een brochure per post, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €630,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €2150,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3100.

Aankooptips mei 2022

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand treft u een aantal belangrijke criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in IJsselstein kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in snelle bochten en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten onderscheiden zich flink als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen worden gekenmerkt door grote veringen en een luxe zitting. Reserveer een model voor een proefrit in IJsselstein om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden gevormd door het merk, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een extra accu + een windscherm. De gunstigste scooters koopt u al vanaf €500,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €5.100,00. In de onderstaande tabel staat de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km8,5 km/u€650
Gemiddeld315 – 20 km11 km/u€1150
Uitstekend435 km15 – 17 km/u€3400
Luxueus470 km20 – 22 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in IJsselstein
scootmobiel-kopen-ijsselstein

Scootmobiel aanvragen gemeente IJsselstein via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente IJsselstein. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente IJsselstein. Zowel telefonisch (14030), als per mail (info@ijsselstein.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Overtoom 1, 3401 BK, IJsselstein). Ga ook eens naar www.ijsselstein.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio IJsselstein kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u direct contactgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel PlezierTransportweg 73381 LPGiessenburg
Zorgcomfort SliedrechtMiddeldiepstraat 603361 VTSliedrecht
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in IJsselstein
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vergelijkt u een aantal bekende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder bieden wij een tabel met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal Vision45 km13 km/u€ 6.032
Kymco Midi XLS40 km13 km/u€ 3.318
Mango Cat 418 km7 km/u€ 1.495
Shoprider TE787NA UL416 km6 km/u€ 1.494
Schema met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in IJsselstein. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het verstandig om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in IJsselstein) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Zodoende kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. de remmen en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in IJsselstein komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en is er vaak een behendigheidsparcours. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,20 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel IJsselstein.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: IJsselstein.

Plaats een reactie