Scootmobiel Hardinxveld-Giessendam

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Hardinxveld-Giessendam? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, de actuele prijzen, thuisdemo’s, de regels in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven variëren tussen €650,00 en wel €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam (https://www.hardinxveld-giessendam.nl/).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Life and mobility of Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hardinxveld-Giessendam (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcode3372
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€13 – €15 per uur
Veel gekozen merkFreerider Kensington
Adviespunt in de buurtZorgcomfort Sliedrecht

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hardinxveld-Giessendam

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn verwachtingen? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hardinxveld-Giessendam. Dit kan via internet door middel van een brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €590,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €1775,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €3000.

Aankooptips januari 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hardinxveld-Giessendam kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en is gemakkelijk op te bergen. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten variëren behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen worden gekenmerkt door grote veringen en een goede verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Hardinxveld-Giessendam en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten worden gevormd door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en randproducten als een verlichtingsset & een een afdekhoes. De voordeligste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €485,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €8.000,00. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7,5 km/u€750
Standaard315 – 20 km10 km/u€1200
Geavanceerd450 km17 – 18 km/u€2700
Luxueus475 km +20 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hardinxveld-Giessendam
scootmobiel-kopen-hardinxveld-giessendam

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardinxveld-Giessendam via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hardinxveld-Giessendam. Bij vragen kunt u bellen (0184611454), u kunt een e-mail sturen (info@igo-servicepunt.nl), of bezoek het gemeentehuis (Venusstraat 3, 3371 TN, Hardinxveld-Giessendam). Ga ook eens naar www.hardinxveld-giessendam.nl/ voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Daar kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Hardinxveld-Giessendam vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgcomfort SliedrechtMiddeldiepstraat 603361 VTSliedrecht
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Scootmobiel zorgwinkelNoordeinde 1183341 LWHendrik-Ido-Ambacht
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hardinxveld-Giessendam
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vergelijkt u uiteenlopende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij vindt u een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Kensington40 km13 km/u€ 4.901
Kymco Maxi XLS35 km13 km/u€ 2.413
Mango Cat 318 km7 km/u€ 1.399
Sterling Little Gem 216 km6 km/u€ 1.267
Schema met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Hardinxveld-Giessendam. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hardinxveld-Giessendam) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Vandaar is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn wiellagers voor en achter en accuspanning + conditie.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als herbruikt.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als bestuurder van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Hardinxveld-Giessendam komen thema’s aan bod als de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,30 per maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Hardinxveld-Giessendam.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (waaronder provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Centrum.

Plaats een reactie