Scootmobiel Papendrecht

Zoekt u een goede scootmobiel in Papendrecht? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer veilig de weg op. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl vind u een handig keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, kosten, winkels in de buurt, de regels in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven variëren tussen €800,00 tot wel €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Papendrecht (https://www.papendrecht.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een RvS van Seenus of Strider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Papendrecht (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeentePapendrecht
Postcode3354
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€14,4 – €17,7 per uur
Veel gekozen merkKymco Agility
Adviespunt in de buurtZorgorganisatie De Blije Borgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Papendrecht

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Papendrecht. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €800,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €2275,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort is te koop vanaf €3150.

Keuzeadvies januari 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Papendrecht is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in bochten en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen hebben een goede vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Papendrecht en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden gebaseerd op het merk, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een rollatorhouder of een wikkeldeken. De aantrekkelijkste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €475,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €7.800,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis314 km8 km/u€750
Standaard315 – 20 km12 km/u€1750
Gevorderd460 km18 km/u€3600
Elite475 km21 km/u€7.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Papendrecht
scootmobiel-kopen-papendrecht

Scootmobiel aanvragen gemeente Papendrecht via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Papendrecht. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Daarna wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Papendrecht. U kunt even bellen (0787708910), per mail (info@papendrecht.nl), of kom naar het gemeentehuis (Markt 22, 3351 PB, Papendrecht). Bekijk ook www.papendrecht.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Papendrecht zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Scootmobiel zorgwinkelNoordeinde 1183341 LWHendrik-Ido-Ambacht
VegroPassage 4 – 63331 CMZwijndrecht
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Papendrecht
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema vergelijkt u populaire bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
Hierna schetsen wij een lijstje met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Agility40 km13 km/u€ 3.495
Pride Victory Sport18 km13 km/u€ 2.958
Excel Travelux Boost 417 km7 km/u€ 1.034
Roma Medical Lyon 432 km6 km/u€ 3.200
Tabel met populaire scoots januari 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Papendrecht. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Papendrecht) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Vandaar kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. koolborstels en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Papendrecht worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,30 per maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Papendrecht.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Zuid-Holland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Papendrecht.

Plaats een reactie