Scootmobiel Goeree-Overflakkee

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Goeree-Overflakkee? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina bekijkt u handige tips en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, enkele populaire leveranciers, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen variëren tussen €550,00 oplopend tot 4.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Kymco of Revatak.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen (januari 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
PGB vergoeding€15,00 – €20,00 per uur
Veel gekozen merkDrive Envoy 8 +
AdviespuntMango

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Goeree-Overflakkee

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn situatie? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Goeree-Overflakkee. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €720,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2425,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met goede vering en zitting schaft u al aan vanaf c.a. €4150.

Aankooptips januari 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Goeree-Overflakkee kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen verschillen behoorlijk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Professionele modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Goeree-Overflakkee en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de producent, het vermogen van de accu, de snelheid en optionele extra’s zoals een extra lader + een schootskleed. De gunstigste scooters koopt u al vanaf €490,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €5.500,00. In het overzicht hieronder staat de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7 km/u€550
Goed325 km10 – 12 km/u€1100
Geavanceerd455 km17 – 18 km/u€2900
Elite470 km21 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Goeree-Overflakkee
scootmobiel-kopen-goeree-overflakkee

Scootmobiel aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Goeree-Overflakkee. Bij vragen kunt u bellen (140187), als per mail (info@goeree-overflakkee.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Koningin Julianaweg 45, 3241 XB, Middelharnis). U kunt ook terecht op www.goeree-overflakkee.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-13 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Goeree-Overflakkee zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MangoSeggelant-Oost 83237 MHBrielle
Scootmobiel aan huisStephensonweg 13225 LWHellevoetsluis
Careyn BernissesteynCareyn Bernissesteyn Driesprong 13214 DAZuidland
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Goeree-Overflakkee
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vergelijkt u een aantal erkende aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een overzicht met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive Envoy 8 +30 km13 km/u€ 1.550
Practicomfort MobiGo UL838 km12 km/u€ 3.500
Practicomfort Beaufort 315 km7 km/u€ 1.195
Practicomfort Dixie25 km8 km/u€ 1.160
Overzicht met populaire modellen januari 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Goeree-Overflakkee. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Goeree-Overflakkee) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal aanbieders werken met een omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu(lader).

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals speurders.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Goeree-Overflakkee gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en en leert u veilig sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,20 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Goeree-Overflakkee.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (tevens in de provincie Zuid-Holland) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie