Scootmobiel Albrandswaard

Op zoek naar een goede scootmobiel in Albrandswaard? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze handige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de geschatte prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €650,00 & €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Albrandswaard (https://www.albrandswaard.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Invacare en Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (januari 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Albrandswaard (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,75 – €17,25 per uur
Aantrekkelijk merkQuingo Plus
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Albrandswaard

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn wensen?Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Albrandswaard. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €680,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €2300,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €3600.

Tips van de expert januari 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Hieronder achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Albrandswaard is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken variëren behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Albrandswaard en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een alarmsysteem en een voetenzak. De aantrekkelijkste scoots koopt u al vanaf €500,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €7.800,00. In het onderstaande overzicht treft u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget39 km8 km/u€650
Standaard315 km10 – 12 km/u€1850
Uitmuntend440 km15 km/u€3600
Professioneel480 km22 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Albrandswaard
scootmobiel-kopen-albrandswaard

Scootmobiel aanvragen gemeente Albrandswaard via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Albrandswaard. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Daarna wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Albrandswaard. Bij vragen kunt u bellen (0105011222), per mail (vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl), of kom naar het gemeentehuis (Rijsdijk 17a, 3161 HK, Rhoon). Bekijk ook www.albrandswaard.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Albrandswaard zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel treft u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSoendalaan 23131 LVVlaardingen
Medipoint | CareynFransenstraat 12a3131 CCVlaardingen
VegroMaasstadweg 983079 DZRotterdam Zorgboulevard
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Albrandswaard
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming doorzoekt u een aantal erkende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een tabel met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Plus48 km12,8 km/u€ 5.250
Afikim SE Porter45 km12 km/u€ 7.523
DKCity HS-295 416 km6,5 km/u€ 1.499
Electric Mobility UltraLite 48013 km6 km/u€ 831
Overzicht met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Albrandswaard. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het raadzaam om een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Albrandswaard) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kan u zorgeloos een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Vandaar is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als marktplaats.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Albrandswaard legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,90 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Albrandswaard.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (waaronder provincie Zuid-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie