Scootmobiel Schiedam

Op zoek naar een goede scootmobiel in Schiedam? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter voelt u zich wendbaar en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website leest u handige tips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten variëren tussen €750,00 tot wel €5.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Schiedam (https://www.schiedam.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider en Caremart.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (januari 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Schiedam (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
Postcode3118
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15 – €19,5 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort Polka 4
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Schiedam

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn wensen?Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Schiedam. Dit kan online aan de hand van brochures, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €900,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is te koop vanaf €2375,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3250.

Hulp bij uw keuze januari 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Schiedam kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en is gemakkelijk op te bergen. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen verschillen flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
In de situatie dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots onderscheiden zich door een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Schiedam en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven komen tot stand a.d.h.v. het merk, de grootte van de accu, de snelheid en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels en een een afdekhoes. De voordeligste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €515,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €6.700,00. In het onderstaande overzicht treft u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 6 km/u€550
Verbeterd320 km11 km/u€1650
Geavanceerd435 km16 km/u€2600
Meeste comfort480 km+20 – 22 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Schiedam
scootmobiel-kopen-schiedam

Scootmobiel aanvragen gemeente Schiedam via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Schiedam. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Schiedam. Zowel telefonisch (14010), mailen (contact@schiedam.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stadserf 1, 3112 DZ, Schiedam). Bekijk ook www.schiedam.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats Schiedam kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroMaasstadweg 983079 DZRotterdam Zorgboulevard
WelzorgSportlaan 753078 WRRotterdam
MangoLaagjes 43076 BJRotterdam
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Schiedam
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder vindt u meerdere bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met veel verkochte types
Hierna verstrekken we een schema met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Polka 440 km12 km/u€ 5.000
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Sterling Sapphire 230 km6,4 km/u€ 1.948
Shoprider SL7313 km6 km/u€ 1.488
Overzicht met populaire scoots januari 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Schiedam. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Schiedam) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Dan kunt u rustig een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarvoor adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. koolborstels en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als herbruikt.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Schiedam leert u van alles over de voorrangsregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Schiedam.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Zuid-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Centrum, Oost, Tussen Havens en Grachten, West, Zuid, Nieuw Mathenesse, Nieuwland, Groenoord en Kethel, Industriegebied ten noorden van Rijksweg 20, Woudhoek/Spaland /Sveaparken.

Plaats een reactie