Scootmobiel Krimpen aan den IJssel

Wilt u een goede scootmobiel in Krimpen aan den IJssel? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer vrij en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina leest u een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, winkels in de buurt, de verschillende regels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven liggen tussen de €800,00 tot wel €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Krimpen aan den IJssel (https://www.krimpenaandenijssel.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als RvS van Seenus en Medema.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (januari 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Krimpen aan den IJssel (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2923
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,89 – €18,62 per uur
Aantrekkelijke scootmobielSterling Elite XS
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Krimpen aan den IJssel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn situatie? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Krimpen aan den IJssel. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €880,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €1550,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €4900.

Aankooptips januari 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Krimpen aan den IJssel is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een hogere actieradius en snelheid. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen onderscheiden zich nogal op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen bieden grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Krimpen aan den IJssel om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten hangen af van het merk, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een alarmsysteem en een beschermhoes. De voordeligste scooters zijn er al vanaf €510,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €6.700,00. In de tabel hieronder communiceren wij de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km8 km/u€750
Prima315 – 20 km12 km/u€1650
Uitmuntend440 km15 – 17 km/u€3300
Eerste klas485 km22 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Krimpen aan den IJssel
scootmobiel-kopen-krimpen-aan-den-ijssel

Scootmobiel aanvragen gemeente Krimpen aan den IJssel via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Krimpen aan den IJssel. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Krimpen aan den IJssel. Dit kan telefonisch (140180), mailen (wmo-voorzieningen@krimpenaandenijssel.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisplein 2, 2922 AD, Krimpen aan den IJssel). Check ook eens www.krimpenaandenijssel.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Krimpen aan den IJssel kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroGroenendaal 12922 CJKrimpen aan den IJssel
WelzijnswarenhuisSchinkelse Baan 62908 LECapelle aan den IJssel
VegroBermweg 69c/d2906 LBCapelle aan den IJssel
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Krimpen aan den IJssel
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder treft u populaire leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een opsomming met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite XS45 km12 km/u€ 7.318
Practicomfort Twist 2 2persoons40 km12 km/u€ 7.500
Practicomfort S215 km6 km/u€ 1.050
Shoprider Easy Capri 312 km6 km/u€ 795
Overzicht met populaire scoots januari 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Krimpen aan den IJssel. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Krimpen aan den IJssel) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal verkopers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en het accuvermogen.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals marktplaats.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Krimpen aan den IJssel behandeld u zaken zoals verkeerskennis en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,50 per maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Krimpen aan den IJssel.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (tevens in de provincie Zuid-Holland) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Krimpen aan den IJssel.

Plaats een reactie