Scootmobiel Capelle aan den IJssel

Wilt u een goede scootmobiel in Capelle aan den IJssel? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van een drie- of vierwielige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en neemt u weer zelf de regie in handen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Belangrijkste voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten wisselen sterk tussen €600,00 tot wel €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Capelle aan den IJssel (https://www.capelleaandenijssel.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Sterling en Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (oktober 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Capelle aan den IJssel (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode2901
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB onkosten€15,55 – €19,9 per uur
Veel gekozen merkSterling Trophy 4W
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Capelle aan den IJssel

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn behoeften? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Capelle aan den IJssel. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €810,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is te koop vanaf €1650,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €3500.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Capelle aan den IJssel kan probleemloos mee in het OV of in de auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten verschillen nogal op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximale snelheid
In de situatie dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Capelle aan den IJssel en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten hebben te maken met het merk, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals een dashboardbeschermer & een beensteun. De gunstigste modellen starten bij €535,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €7.100,00. In de bijgaande tabel bieden wij de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap37 km 6 km/u€650
Prima315 – 20 km10 – 12 km/u€1100
Geavanceerd450 km17 – 18 km/u€2800
Luxueus475 km +20 km/u€9.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Capelle aan den IJssel
scootmobiel-kopen-capelle-aan-den-ijssel

Scootmobiel aanvragen gemeente Capelle aan den IJssel via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Capelle aan den IJssel. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Capelle aan den IJssel. Vragen? Dat kan telefonisch (0102848331), mailen (wmo@capelleaandenijssel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Rivierweg 111, 2903 AR, Capelle aan den IJssel). Check ook eens www.capelleaandenijssel.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Capelle aan den IJssel zijn er verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBodegraafsestraatweg 32805 GKGouda
WelzorgBleulandweg 102803 HHGouda
VegroHet Rond 22726 JSZoetermeer
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Capelle aan den IJssel
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema treft u de beste organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Meest verkochte modellen
Hierbij vindt u een lijstje met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Mango Twincat II40 km12 km/u€ 4.099
Pride Sonic 316 km6 km/u€ 1.060
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Overzicht met populaire voertuigen oktober 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Capelle aan den IJssel. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Capelle aan den IJssel) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Capelle aan den IJssel leert u van alles over de huidige verkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,55 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Capelle aan den IJssel.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (waaronder provincie Zuid-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Capelle-West en ‘s-Gravenland, Middelwatering-West, Middelwatering-Oost, Oostgaarde-Zuid, Oostgaarde-Noord, Schenkel, Schollevaar-Zuid, Schollevaar-Noord en Hoofdweg, Rivium en Fascinatio.

Plaats een reactie