Scootmobiel Zuidplas

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Zuidplas? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten schommelen tussen €550,00 tot zo’n €4.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Zuidplas (https://www.zuidplas.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Drive of Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Zuidplas (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarieven€16,75 – €52,58 per uur
Aantrekkelijk merkDKCity DK S600 4
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zuidplas

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn wensen?Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Zuidplas. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €930,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €1925,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3400.

Keuzeadvies september 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zuidplas kan probleemloos mee in de tram, bus of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan langer en harder rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en biedt meer comfort.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten onderscheiden zich behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Indien ude scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in Zuidplas om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden gevormd door het merk, het vermogen van de accu, de topsnelheid en extra opties zoals achteruitkijkspiegels & een beenhoes. De gunstigste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €480,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €7.500,00. In de bijgaande tabel staat de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km6 km/u€800
Goed320 – 25 km10 km/u€1650
Uitstekend455 km17 – 18 km/u€3400
Professioneel475 km20 – 22 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zuidplas
scootmobiel-kopen-zuidplas

Scootmobiel aanvragen gemeente Zuidplas via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Zuidplas. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Zuidplas. Zowel telefonisch (0180330300), door een e-mailtje te sturen (gemeente@zuidplas.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 2, 2914 KM, Nieuwerkerk aan den IJssel). Bekijk ook www.zuidplas.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Daar kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Zuidplas vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroHet Rond 22726 JSZoetermeer
Scootmobiel PolanenHeliumstraat 2202718 SLZoetermeer
HulpmiddelencentrumEdelgasstraat 2402718 TCZoetermeer
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Zuidplas
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder ontdekt u de beste aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een opsomming met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
DKCity DK S600 445 km12 km/u€ 3.799
Handicare Fortress Calypso 4416840 km12 km/u€ 4.762
Practicomfort R22 XL24 km6 km/u€ 1.130
Drive Scout12 km6 km/u€ 600
Overzicht met populaire voertuigen september 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Zuidplas. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u echter voor een langere periode huren? In die situatie is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zuidplas) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer verkopers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld koopt u een goede scooter met veel opties. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals marktplaats.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Zuidplas legt u de basis voor onder andere verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,80 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Zuidplas.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (met name ook in de provincie Groningen) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en geniet van het rijden door wijken zoals: Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie