PROVINCIE Groningen

Wilt u een goede scootmobiel in Groningen? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met een drie- of vierwielige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg treft u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

  • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen met een mobiliteitshandicap.
  • De voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoog zitcomfort.
  • De onkosten wisselen sterk tussen €550,00 en wel €6.000,00.
  • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus en Mango.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Groningen

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn situatie? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Groningen. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel. Bekijk de mogelijkheden in o.a. ZuidplasOssStadskanaalMidden-GroningenVeendamPekelaOldambtWesterwoldeGroningenWesterkwartierAppingedamLoppersumDelfzijl en Het Hogeland.

  • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €800,00.
  • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €2425,00.
  • Een extra luxe 4 wielen scooter met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €3150.

Keuzeadvies mei 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Bijgaand achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Groningen kan probleemloos mee in het OV of uw auto en is handig als u weinig ruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Wat is een goede actieradius?
De modellen wisselen behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen onderscheiden zich door een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in Groningen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven hangen af van de producent, de grootte van de accu, de snelheid en accessoires zoals achteruitkijkspiegels en een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste scooters starten bij €520,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €7.200,00. In deze tabel vergelijkt u de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km8,5 km/u€700
Beter315 km10 km/u€2000
Uitmuntend450 km16 km/u€3100
Beste475 km21 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Groningen