Scootmobiel Stadskanaal

Op zoek naar een goede scootmobiel in Stadskanaal? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer vrij en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de kosten van een goed model, thuisdemo’s, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €500,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Stadskanaal (https://www.stadskanaal.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Meyra of Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Stadskanaal (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9502
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB tarief€12,71 – €23,42 per uur
Populair merkQuingo Classic
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Stadskanaal

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn wensen?Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Stadskanaal. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €760,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1975,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €4000.

Keuzeadvies december 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het zoeken van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder treft u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Stadskanaal is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen wisselen fors op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots verschaffen een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Test een model uit voor een proefrit in Stadskanaal en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen hangen af van het merk, het bereik, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals oprijplaten en mandjes en tassen. De voordeligste scoots beginnen bij €480,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €5.800,00. In het overzicht hieronder treft u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 8,5 km/u€500
Verbeterd320 – 25 km10 km/u€1650
Geavanceerd455 km17 km/u€2600
Luxueus485 km20 km/u€9.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Stadskanaal
scootmobiel-kopen-stadskanaal

Scootmobiel aanvragen gemeente Stadskanaal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Stadskanaal. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Stadskanaal. Bij vragen kunt u bellen (0599631414), door een e-mailtje te sturen (gemeente@stadskanaal.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 9501 SZ, Stadskanaal). Zie ook www.stadskanaal.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Stadskanaal kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een professionele adviseur helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBeneluxlaan 2c9501 CTStadskanaal
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Stadskanaal
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna vergelijkt u populaire merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Overzicht met populaire scoots
Hierbij bekijkt u een schema met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Classic37 km6,4 km/u€ 3.950
Pride Sonic 316 km6 km/u€ 1.060
Excel Navigator 450 km15 km/u€ 6.158
Shoprider 889SLBF32 km14 km/u€ 6.036
Tabel met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Stadskanaal. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Stadskanaal) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenspanning en het accuvermogen.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scoot.nu waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Stadskanaal behandeld u zaken zoals verkeerskennis en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €4,40 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Stadskanaal.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (ook in de provincie Groningen) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie