Scootmobiel Noordenveld

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Noordenveld? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. dit elektrische voertuig behoud u uw mobiliteit en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl vind u handige tips en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €700,00 & €4.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling of Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (mei 2024) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Noordenveld (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort MobiGo F7
Regionaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noordenveld

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn situatie? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Noordenveld. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €710,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €2125,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit kost u rond de €4650.

Keuzeadvies mei 2024

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noordenveld is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuust, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen verschillen sterk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Noordenveld en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door de fabrikant, de actieradius, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder of een bagagemand. De goedkoopste scoots kunt u al vinden vanaf €500,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.900,00. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km6 km/u€600
Goed325 km10 – 12 km/u€1350
Uitstekend455 km15 – 17 km/u€4000
Beste480 km+20 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noordenveld
scootmobiel-kopen-noordenveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordenveld via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Noordenveld. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Noordenveld. Bij vragen kunt u bellen (0505027222), mailen (postbus@gemeentenoordenveld.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisstraat 1, 9301 AA, Roden). Check ook eens www.noordenveld.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Noordenveld zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Noordenveld
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder bekijkt u een aantal bekende organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Overzicht met populaire scoots
Hierbij bekijkt u een tabel met een aantal populaire modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort MobiGo F712 km6 km/u€ 1.040
Shoprider GK89 km6 km/u€ 1.194
Vermeiren Carpo Special Edition50 km15 km/u€ 3.295
Electric Mobility Rascal 329LE48 km13 km/u€ 4.637
Overzicht met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Noordenveld. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Noordenveld) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse aanbieders bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. bandenprofiel en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als speurders.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Noordenveld legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,55 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Noordenveld.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie