Scootmobiel Dantumadiel

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Dantumadiel? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van een drie- of vierwielige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker treft u een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO, de huidige prijzen, advies aan huis, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €800,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Dantumadiel (https://www.dantumadiel.frl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Vermeiren en Strider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (mei 2024) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Dantumadiel (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€15,93 – €22,52 per uur
Veel gekozen scootmobielPracticomfort S2
AdviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dantumadiel

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn behoeften? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Dantumadiel. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €750,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2375,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €3250.

Keuzehulp mei 2024

Hulp nodig bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dantumadiel is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen onderscheiden zich nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Wanneer u grote stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen beschikken over een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Dantumadiel en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de producent, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en randproducten als een rollatorhouder en een beenhoes. De goedkoopste modellen zijn er al vanaf €540,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.000,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km6,5 km/u€500
Goed315 km10 km/u€1450
Geavanceerd460 km16 km/u€4000
Luxe480 km21 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dantumadiel
scootmobiel-kopen-dantumadiel

Scootmobiel aanvragen gemeente Dantumadiel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Dantumadiel. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Dantumadiel. U kunt even bellen (140511), mailen (post@dantumadiel.eu), of ga even langs bij het stadhuis (Hynsteblom 4, 9104 BR, Damwâld). Zie ook www.dantumadiel.frl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Dantumadiel zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Dantumadiel
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand vindt u populaire bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bieden wij een opsomming met populaire merken + modellen met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort S215 km6 km/u€ 1.050
Vermeiren Venus 49 km6 km/u€ 1.095
Drive ST5D50 km15 km/u€ 3.195
Electric Mobility Rascal Vision45 km13 km/u€ 6.032
Overzicht met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Dantumadiel. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan raden we zeker aan een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dantumadiel) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is tegen noodzakelijk. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. stuurkolom afstelling en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als herbruikt.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Dantumadiel legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,10 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Dantumadiel.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Friesland) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Centrum, Oost, Zuid, West.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie