PROVINCIE Friesland

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Friesland? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter blijft u langer mobiel en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg bieden wij nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de regels in het verkeer en de scootmobielclub.

  • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
  • De voordelen: meer zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
  • De prijzen komen neer op bedragen tussen €700,00 tot zo’n €4.750,00.
  • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Invacare of Handicare.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Friesland

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn profiel? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Friesland. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel. Bekijk ook de mogelijkheden in WeststellingwerfHeerenveenDe Fryske MarrenSúdwest-FryslânWaadhoekeHarlingenTerschellingVlielandLeeuwardenTytsjerksteradielNoardeast-FryslânAmelandSchiermonnikoogSmallingerlandOpsterlandDantumadielAchtkarspelen.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €650,00.
  • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km vind u al vanaf €1625,00.
  • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit kost u rond de €4100.

Advies van de specialist juli 2024

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Friesland is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken wisselen sterk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximale snelheid
Op het moment dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Friesland en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de grootte van de accu, de topsnelheid en opties als achteruitkijkspiegels & een beensteun. De instap-modellen zijn er al vanaf €500,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €7.800,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km6,5 km/u€700
Verbeterd320 km12 km/u€1300
Geavanceerd435 km15 – 17 km/u€2900
Luxueus470 km20 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Friesland