Scootmobiel Weststellingwerf

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Weststellingwerf? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer gaan waar u wilt. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker leest u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €700,00 en wel €4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Vermeiren of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (juni 2022) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Weststellingwerf (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB onkosten€14,54 – €21,49 per uur
Populaire scootmobielKymco Super 4
Adviespunt in de buurtStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Weststellingwerf

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Weststellingwerf. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €820,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2450,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €4700.

Onze kooptips juni 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand treft u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Weststellingwerf kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De mobielen variëren flink als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen verschaffen een uitgebreide vering en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Weststellingwerf en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een drempelhulp of een windscherm. De goedkoopste scoots beginnen bij €505,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €7.300,00. In de onderstaande tabel bieden wij de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km8 km/u€600
Goed315 – 20 km11 km/u€1150
Goed460 km15 km/u€2800
Topper480 km22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Weststellingwerf
scootmobiel-kopen-weststellingwerf

Scootmobiel aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Soms kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Weststellingwerf. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Kort daarna vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Weststellingwerf. Zowel telefonisch (140561), men kan een mailtje sturen (info@weststellingwerf.nl), of kom naar het gemeentehuis (Griffioenpark 1, 8471 KR, Wolvega). Bekijk ook www.weststellingwerf.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om een passend model te vinden vindt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Weststellingwerf kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Weststellingwerf
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder vergelijkt u de beste organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met populaire scoots
Hieronder schetsen wij een schema met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Super 432 km6 km/u€ 2.948
Molenaar AvantGarde Plus 420 km7 km/u€ 2.390
Pride Cyclone 16 345 km15 km/u€ 4.491
Practicomfort MobiGo UL838 km12 km/u€ 3.500
Tabel met populaire voertuigen juni 2022

Veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Weststellingwerf. Dat kan bijvoorbeeld bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Weststellingwerf) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse leveranciers werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Daarvoor is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Weststellingwerf worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €4,40 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Weststellingwerf.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie