Scootmobiel Dronten

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Dronten? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze speciale scooter geniet u van uw zelfstandigheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl bieden wij een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom PGB en WMO, kosten, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten variëren tussen €850,00 en €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Dronten (https://www.dronten.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Vermeiren of Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (mei 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Dronten (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8252
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€14,5 – €22,28 per uur
Veel gekozen merkKymco Mini LS
Regionaal adviespuntScootmobiel Veth

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dronten

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn profiel? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Dronten. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €870,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €2400,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met goede vering en zitting schaft u al aan vanaf c.a. €4100.

Keuzeadvies mei 2024

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dronten is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken verschillen behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Dronten en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en accessoires zoals een extra accu en een boodschappenmand. De goedkoopste scoots koopt u al vanaf €515,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €5.300,00. In deze tabel vind u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter39 km8 km/u€550
Prima320 – 25 km10 km/u€1200
Uitstekend440 km15 km/u€3300
Luxe480 km+20 km/u€8.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dronten
scootmobiel-kopen-dronten

Scootmobiel aanvragen gemeente Dronten via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Dronten. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Dronten. Dit kan telefonisch (0321388911), u kunt een e-mail sturen (gemeente@dronten.nl), of bezoek het gemeentehuis (De Rede 1, 8251 ER, Dronten). Zie ook www.dronten.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom Dronten zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel VethKempenaar 01 188242 BALelystad
WelzorgKoningsbergenstraat 201A8232 DCLelystad
VérianStationsstraat 218181 CWHeerde
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Dronten
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna treft u de meest bekende partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Veel verkochte modellen
Hieronder verstrekken we een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Mini LS26 km6 km/u€ 1.305
Pride Quest20 km6 km/u€ 2.192
Pride Victory 4393145 km15 km/u€ 2.799
Afikim SE Porter45 km12 km/u€ 7.523
Schema met populaire scoots mei 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Dronten. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dronten) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u rustig een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Dronten komen thema’s aan bod als de regels op de weg en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,00 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Dronten.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Flevoland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie