Scootmobiel Heerde

Op zoek naar een goede scootmobiel in Heerde? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische voertuig geniet u van de vrijheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze specialist is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg bieden wij een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven variëren tussen €600,00 oplopend tot 4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Heerde (https://www.heerde.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Molenaar of Strider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (juni 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Heerde (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8181
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14 – €22 per uur
Veel gekozen scootmobielMolenaar AvantGarde Plus 4
Regionaal adviespuntVérian

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heerde

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Heerde. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €590,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €1600,00.
 • Een sterk 4 wielen model met goede vering en zitting koopt u al vanaf €4750.

Hulp bij uw keuze juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heerde is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen onderscheiden zich fors als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of naar het park? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots onderscheiden zich door een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Heerde en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een oprijplaat + een scootmobieltas. De voordeligste scooters koopt u al vanaf €525,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.700,00. In deze tabel vergelijkt u de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis313 km7,5 km/u€500
Prima315 – 25 km10 km/u€1200
Uitmuntend450 km15 – 17 km/u€3800
Luxueus470 km22 km/u€9.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heerde
scootmobiel-kopen-heerde

Scootmobiel aanvragen gemeente Heerde via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Soms kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Heerde. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Daarna komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Heerde. Vragen? Dat kan telefonisch (0578699494), als per mail (gemeente@heerde.nl), of bezoek het stadhuis (Marktstraat 1, 8181 JE, Heerde). U kunt ook terecht op www.heerde.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Heerde zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VérianStationsstraat 218181 CWHeerde
Fysiopraktijk OlstWatertorenstraat 88121 BROlst
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Heerde
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna bekijkt u meerdere leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel verkochte modellen
Onderstaand bieden wij een tabel met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar AvantGarde Plus 420 km7 km/u€ 2.390
Roma Reno 220 km6 km/u€ 1.250
Sterling Elite 2 Plus44 km15 km/u€ 4.684
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Overzicht met populaire voertuigen juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Heerde. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het verstandig om zelf een scoot te kopen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heerde) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Daarom kan u ervoor kiezen om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Heerde gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €4,10 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Heerde.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Heerde, Wapenveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie