Scootmobiel Oldebroek

Op zoek naar een goede scootmobiel in Oldebroek? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze speciale scooter voelt u zich weer vrij en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO (eigen bijdrage), de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €750,00 en €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Oldebroek (https://www.oldebroek.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Excel en Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (juli 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Oldebroek (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8096
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15,5 – €18,53 per uur
Populaire scootmobielMolenaar AvantGarde Plus 3
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oldebroek

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn wensen?Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oldebroek. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €880,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2450,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort koopt u al vanaf €4500.

Advies van de specialist juli 2024

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oldebroek neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten variëren nogal als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen hebben de beschikking over maximale vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Oldebroek en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, het bereik, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een rollatorhouder en een beensteun. De aantrekkelijkste scooters beginnen bij €550,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.700,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km6,5 km/u€500
Verbeterd320 – 25 km10 km/u€1250
Uitmuntend435 km17 km/u€2800
Luxe475 km +20 km/u€8.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oldebroek
scootmobiel-kopen-oldebroek

Scootmobiel aanvragen gemeente Oldebroek via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Oldebroek. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Oldebroek. Hiervoor kunt u ook even bellen (140525), mailen (wmo@oldebroek.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 8096 CP, Oldebroek). Ga ook eens naar www.oldebroek.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier relevante info en specificaties. Toch moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Oldebroek kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u direct contactgegevens van winkels, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
IcarePrinsenstraat 22C8061 ZCHasselt
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Oldebroek
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Onderstaand doorzoekt u de meest bekende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Overzicht met populaire scoots
Hierbij bekijkt u een schema met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar AvantGarde Plus 320 km7 km/u€ 2.190
Mango Luggie18 km6 km/u€ 2.350
Practicomfort Cyclone 1540 km15 km/u€ 5.000
DKCity HS-589 445 km12 km/u€ 3.699
Tabel met populaire modellen juli 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Oldebroek. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oldebroek) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere verkopers bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Vandaar adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de conditie van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Oldebroek legt u de basis voor onder andere verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,80 p/maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Oldebroek.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie