Scootmobiel Oosterwolde

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Oosterwolde? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer zorgeloos op pad. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina treft u praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €700,00 oplopend tot 4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Oldebroek (https://www.oldebroek.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility en Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Oldebroek (WMO) | Verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8097
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15,5 – €18,53 per uur
Aantrekkelijk merkFreerider Knightsbridge 3
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oosterwolde

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oosterwolde. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €660,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €1550,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €4350.

Onze kooptips december 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oosterwolde kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in snelle bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen hebben grote veringen en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Oosterwolde en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een extra lader & een bagagemand. De voordeligste scooters kunt u al vinden vanaf €475,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €7.000,00. In het overzicht hieronder vind u de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget313 km8 km/u€750
Goed315 – 20 km11 km/u€1100
Uitmuntend455 km15 – 17 km/u€3800
Luxueus470 km20 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oosterwolde
scootmobiel-kopen-oosterwolde

Scootmobiel aanvragen gemeente Oldebroek via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Oldebroek. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Oldebroek. Zowel telefonisch (140525), e-mailen (wmo@oldebroek.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 8096 CP, Oldebroek). Bekijk ook www.oldebroek.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen bieden wij relevante info en specificaties. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Oosterwolde kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
IcarePrinsenstraat 22C8061 ZCHasselt
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oosterwolde
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder treft u een aantal erkende aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna bekijkt u een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Knightsbridge 340 km7 km/u€ 2.975
Shoprider TE 889XLSBF40 km15 km/u€ 3.980
Shoprider 777 3/416 km8 km/u€ 1.982
Sterling Swift 4W32 km6 km/u€ 4.323
Tabel met populaire modellen december 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Oosterwolde. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is de beste optie om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oosterwolde) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is ook essentieel. Vandaar is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere stoelverstelling en mechanisme en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Oosterwolde legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,80 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Oosterwolde.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.

Plaats een reactie