Scootmobiel t Loo

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in t Loo? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze website bekijkt u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoog zitcomfort.
 • De kosten variëren tussen €500,00 tot zo’n €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Oldebroek (https://www.oldebroek.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Shoprider of EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Oldebroek (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8095
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15,5 – €18,53 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider 778s
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in t Loo

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn profiel? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in t Loo. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €890,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €2375,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €3550.

Keuzeadvies december 2021

Hulp nodig bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in t Loo kan probleemloos mee in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen wisselen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen verschaffen een uitgebreide vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in t Loo en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de fabrikant, de actieradius, de snelheid en extra opties zoals een zuurstoffleshouder en een beschermhoes. De aantrekkelijkste modellen zijn er al vanaf €525,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €5.900,00. In de bijgaande tabel vind u de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig37 km 8,5 km/u€500
Beter320 – 25 km12 km/u€1850
Uitstekend450 km16 km/u€3300
Luxe475 km22 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in t Loo
scootmobiel-kopen-t-loo

Scootmobiel aanvragen gemeente Oldebroek via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Oldebroek. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Oldebroek. Bij vragen kunt u bellen (140525), door een e-mailtje te sturen (wmo@oldebroek.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 8096 CP, Oldebroek). Bekijk ook www.oldebroek.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op die manier kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio t Loo zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
IcarePrinsenstraat 22C8061 ZCHasselt
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in t Loo
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema treft u een aantal bekende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Meest verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een schema met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 778s40 km15 km/u€ 4.960
Excel Travelux Infineon 3 LWB40 km15 km/u€ 3.682
Invacare Lynx16 km8 km/u€ 1.797
Electric Mobility Rascal 388D32 km6 km/u€ 3.085
Schema met populaire modellen december 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in t Loo. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in t Loo) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Vandaar kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en het accuvermogen.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielaanbod.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in t Loo worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,40 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel t Loo.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (tevens in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en geniet van het rijden door wijken zoals: Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.

Plaats een reactie