Scootmobiel Nunspeet

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Nunspeet? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich wendbaar en kunt u weer doen waar u zin in heeft. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina treft u praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €500,00 en wel €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Nunspeet (https://www.nunspeet.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility of Roma.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Tarieven (mei 2022) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Nunspeet (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8071
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€14,39 – €18,5 per uur
Aantrekkelijke scootmobielStrider Mini 4
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nunspeet

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn wensen?Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Nunspeet. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €600,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €2125,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €4900.

Keuzehulp mei 2022

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nunspeet kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen variëren aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
In het geval u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots hebben een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Doe een aanvraag voor een proefrit in Nunspeet en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een extra lader + een voetenzak. De voordeligste scooters zijn er al vanaf €550,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €8.000,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km8,5 km/u€600
Prima320 – 25 km10 – 12 km/u€1900
Geavanceerd460 km17 km/u€3800
Royaal475 km +20 km/u€8.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nunspeet
scootmobiel-kopen-nunspeet

Scootmobiel aanvragen gemeente Nunspeet via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Nunspeet. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Kort daarna vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Nunspeet. Hiervoor kunt u ook even bellen (0341259911), men kan een mailtje sturen (wmoloket@nunspeet.nl), of bezoek het stadhuis (Markt 1, 8071 GJ, Nunspeet). U kunt ook terecht op www.nunspeet.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Nunspeet vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
IcarePrinsenstraat 22C8061 ZCHasselt
VegroVechtstraat 104 – 1068021 AZZwolle
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nunspeet
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder vindt u uiteenlopende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Meest verkochte modellen
Onderstaand vindt u een lijstje met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Mini 420 km6 km/u€ 1.999
Shoprider TE787NA UL318 km6 km/u€ 1.496
Afikim Breeze 440 km15 km/u€ 9.302
Practicomfort Twist 2 2persoons40 km12 km/u€ 7.500
Overzicht met populaire scoots mei 2022

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Nunspeet. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nunspeet) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals scootmobielspecialist.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Nunspeet behandeld u zaken zoals verkeerskennis en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,60 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Nunspeet.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Nunspeet, Elspeet-Vierhouten.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie