Scootmobiel Hattem

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Hattem? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze specialist is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina vind u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €550,00 tot zo’n €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hattem (https://www.hattem.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Molenaar en Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (oktober 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Hattem (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Postcode8051
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€15,4 – €23,65 per uur
Aantrekkelijke scootmobielAfikim Caddy
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hattem

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn profiel? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Hattem. U vind uitgebreide info online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €710,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1675,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €4300.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hattem kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Wanneer u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen beschikken over een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Hattem en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een achteruitrijcamera + een schootskleed. De goedkoopste scoots zijn er al vanaf €490,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €6.400,00. In de tabel hieronder bekijkt u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km8 km/u€500
Prima320 – 25 km12 km/u€1950
Comfortabel440 km18 km/u€2800
Luxe475 km +22 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hattem
scootmobiel-kopen-hattem

Scootmobiel aanvragen gemeente Hattem via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Hattem. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Hattem. U kunt even bellen (0384431616), mailen (gemeente@hattem.nl), of bezoek het gemeentehuis (Markt 1, 8051 EZ, Hattem). Ga ook eens naar www.hattem.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Hattem zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een productspecialist zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroVechtstraat 104 – 1068021 AZZwolle
Icare l MedipointDiezerkade 15B8021 CWZwolle
WelzorgTelfordstraat 188013 RMZwolle
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hattem
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst vindt u een aantal bekende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel gekozen uitvoeringen
Hierbij bieden wij een tabel met een aantal populaire modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Caddy20 km6 km/u€ 1.045
Pride Go-Go Ultra 416 km6 km/u€ 899
Travelux Infineon 440 km15 km/u€ 8.517
Handicare Fortress Calypso 4416940 km12 km/u€ 4.921
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Hattem. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hattem) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Hiervoor is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenprofiel en de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als scoot.nu waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Hattem gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,20 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Hattem.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Hattem, Polder Hattem en Molecaten.

Plaats een reactie