Scootmobiel Meppel

Op zoek naar een goede scootmobiel in Meppel? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl leest u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten liggen tussen de €750,00 & €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Meppel (https://www.meppel.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Life and mobility of Quingo.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Meppel (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7942
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€12,97 – €18,55 per uur
Populaire scootmobielElectric Mobility Liteway 4
Lokaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Meppel

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn profiel? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Meppel. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €650,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €2300,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu vind u al vanaf €3550.

Onze kooptips mei 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In onderstaande opsomming omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Meppel kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten verschillen behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Meppel en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten hangen af van de fabrikant, het bereik, hoe hard de scoot kan en randproducten als een alarmsysteem en een bagagemand. De gunstigste voertuigen kunt u al vinden vanaf €520,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.200,00. In deze tabel vergelijkt u de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel39 km6,5 km/u€700
Prima320 – 25 km10 km/u€1700
Uitmuntend435 km15 – 17 km/u€3100
Beste485 km20 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Meppel
scootmobiel-kopen-meppel

Scootmobiel aanvragen gemeente Meppel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In bepaalde situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Meppel. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Meppel. Zowel telefonisch (140522), u kunt een e-mail sturen (wmo-loket@meppel.nl), of bezoek het stadhuis (Grote Oever 26, 7941 BJ, Meppel). U kunt ook terecht op www.meppel.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Meppel vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Meppel
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand doorzoekt u een aantal bekende partijen waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna vindt u een schema met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Liteway 418 km6 km/u€ 1.861
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
Freerider Canterbury 340 km15 km/u€ 5.295
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
Schema met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Meppel. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Meppel) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u zonder verplichtingen een model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. afstelling spiegels en de accu(lader).

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Ook is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals marktplaats.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Meppel gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €4,10 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Meppel.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie