Scootmobiel Coevorden

Zoekt u een goede scootmobiel in Coevorden? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl leest u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €850,00 tot wel €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort en Strider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Coevorden (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7741
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15,18 – €21,96 per uur
Aantrekkelijk merkPride Go-Go Ultra 3
Adviespunt in de buurtIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Coevorden

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn behoeften? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Coevorden. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €520,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km kost u rond de €2050,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €3400.

Hulp bij uw keuze juni 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. Bijgaand achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Coevorden kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Handig voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken onderscheiden zich behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Coevorden en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen hebben te maken met het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en optionele extra’s zoals een oprijplaat & een scootmobieltas. De gunstigste scoots starten bij €525,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €6.800,00. In de onderstaande tabel staat de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig37 km 6 km/u€700
Standaard315 – 25 km10 – 12 km/u€1400
Geavanceerd460 km18 km/u€3300
Topper475 km +22 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Coevorden
scootmobiel-kopen-coevorden

Scootmobiel aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Coevorden. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Kort daarop volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Coevorden. Zowel telefonisch (140524), e-mailen (wmoloket@coevorden.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Kasteel 1, 7741 GC, Coevorden). Ga ook eens naar www.coevorden.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Coevorden zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
VegroRuitenborghstraat 28a7721 BDDalfsen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Coevorden
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema vergelijkt u de meest bekende winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna bekijkt u een opsomming met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go-Go Ultra 316 km6 km/u€ 845
Shoprider TE787NA UL416 km6 km/u€ 1.494
Mango Poema 4206440 km15 km/u€ 4.695
Shoprider Cabin45 km15 km/u€ 6.495
Overzicht met populaire scoots juni 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Coevorden. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Coevorden) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarom kan u ervoor kiezen om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurkolom afstelling en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Coevorden worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en praktische tips om veilig te rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,90 per maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Coevorden.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie