Scootmobiel Tubbergen

Op zoek naar een goede scootmobiel in Tubbergen? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels deze speciale scooter voelt u zich weer onafhankelijk en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl leest u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de huidige prijzen, winkels in de buurt, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €750,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Kymco en Freerider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Tubbergen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7651
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
PGB kosten€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider GK3
AdviespuntZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tubbergen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn profiel? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Tubbergen. Dit kan via internet aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €620,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is te koop vanaf €1650,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €4000.

Hulp bij uw keuze december 2023

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tubbergen neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u in de bochten of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen kan harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De merken verschillen behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De high-end modellen hebben grote veringen en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Tubbergen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten hangen af van de producent, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals oprijplaten of een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste voertuigen zijn er al vanaf €490,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €6.900,00. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km8 km/u€750
Beter325 km11 km/u€1700
Geavanceerd440 km18 km/u€3300
Beste475 km +20 – 22 km/u€9.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tubbergen
scootmobiel-kopen-tubbergen

Scootmobiel aanvragen gemeente Tubbergen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Tubbergen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Hierna vind er een gesprek plaats om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Tubbergen. Hiervoor kunt u ook even bellen (0546628000), mailen (zorg@tubbergen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisplein 1, 7650 AA, Tubbergen). Check ook eens www.tubbergen.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 3-9 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om tot een goede keuze te komen bieden wij informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Tubbergen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentDe Eendracht 4-27651 CZTubbergen
ZorgAccentKupersweg 27641 ALWierden
CarintreggelandMolenstraat 8F7631 AZOotmarsum
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Tubbergen
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder ontdekt u de meest bekende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder vindt u een overzicht met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK316 km6 km/u€ 1.584
Vermeiren Venus 4 Sport16 km6 km/u€ 1.190
Shoprider Mercurius 340 km15 km/u€ 4.012
Sterling Swift 3 RS35 km12 km/u€ 5.709
Tabel met populaire voertuigen december 2023

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Tubbergen. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tubbergen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse aanbieders werken met een omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de accuprestaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Tubbergen worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €3,70 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Tubbergen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (met name ook in de provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie