Scootmobiel Losser

Op zoek naar een goede scootmobiel in Losser? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer mobiel en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar welke scootmobiel past bij mij? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina leest u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €650,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Losser (https://www.losser.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Life and mobility of DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Losser (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7581
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,2 – €22,86 per uur
Aantrekkelijk merkSterling Little Gem 2
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Losser

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn wensen?Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Losser. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €730,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €2050,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4250.

Keuzehulp juni 2024

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Losser kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en zal niet in de weg staan in uw woning. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en heeft een veel groter bereik. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen verschillen fors wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Losser en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven hangen af van de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid en optionele extra’s zoals een extra accu + een beschermhoes. De aantrekkelijkste modellen beginnen bij €480,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €6.100,00. In de tabel hieronder staat de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km7 km/u€750
Verbeterd315 km10 km/u€1250
Uitmuntend460 km18 km/u€3500
Eerste klas480 km+20 km/u€7.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Losser
scootmobiel-kopen-losser

Scootmobiel aanvragen gemeente Losser via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Losser. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Losser. Dit kan telefonisch (0535377271), mailen (gemeente@losser.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 1, 7581 AG, Losser). Zie ook www.losser.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Losser vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van showrooms, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroGronausestraat 177581 CCLosser
CarintreggelandLutterstraat 27581 BVLosser
Carintreggeland Havikstraat 27574 BDOldenzaal
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Losser
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst bekijkt u een aantal erkende partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna treft u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Little Gem 216 km6 km/u€ 1.267
Quingo Air215 km6 km/u€ 2.550
Pride Victory 4390040 km15 km/u€ 2.799
Excel Entice 335 km12 km/u€ 3.715
Schema met populaire scoots juni 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Losser. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Losser) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere bandenprofiel en de accuprestaties.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobieldiscount.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Losser worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,70 p/maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Losser.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (met name ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie