Scootmobiel Hof van Twente

Wilt u een goede scootmobiel in Hof van Twente? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met deze handige scooter voelt u zich wendbaar en neemt u weer zelf de regie in handen. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina vind u nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €800,00 & €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Pride en Afikim.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (maart 2024) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Hof van Twente (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€19,2 – €22,8 per uur
Populaire scootmobielFreerider Richmond 4
Lokaal adviespuntZorgAccent Enter

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hof van Twente

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn eisen en wensen? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Hof van Twente. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €860,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2450,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3400.

Aankooptips maart 2024

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder vindt u een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hof van Twente is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt of als u een drempel overgaat. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een multifunctionele stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Hof van Twente en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de producent, de grootte van de accu, de snelheid en extra opties zoals oprijplaten of een schootskleed. De gunstigste scoots koopt u al vanaf €540,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €5.000,00. In deze tabel vind u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget313 km7,5 km/u€800
Prima315 – 25 km10 km/u€1250
Geavanceerd440 km17 – 18 km/u€4200
Luxe480 km22 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hof van Twente
scootmobiel-kopen-hof-van-twente

Scootmobiel aanvragen gemeente Hof van Twente via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Hof van Twente. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Kort daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hof van Twente. U kunt even bellen (0547858585), door een e-mailtje te sturen (info@hofvantwente.nl), of kom naar het gemeentehuis (De Höfte 7, 7471 DK, Goor). Bezoek ook www.hofvantwente.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Hof van Twente zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccent EnterBornebroekseweg 27468 BMEnter
ZorgAccentGraaf Ottostraat 607461 CWRijssen
ZorgAccentTuinstraat 27451 EXHolten
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hof van Twente
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna vergelijkt u uiteenlopende merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna treft u een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Richmond 424 km7 km/u€ 2.350
Electric Mobility Liteway Balance Plus14 km6 km/u€ 1.667
Life and mobility Mezzo 335 km15 km/u€ 4.295
Shoprider 9d40 km11 km/u€ 7.508
Schema met populaire voertuigen maart 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Hof van Twente. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hof van Twente) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Om die reden is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op de remmen en de accu(lader).

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Bovendien is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scootmobielspecialist.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Hof van Twente leert u van alles over verkeerstheorie en is er vaak een behendigheidsparcours. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €3,90 per maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Hof van Twente.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie