Scootmobiel Voorst

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Voorst? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze handige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina bieden wij een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de huidige prijzen, advies aan huis, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €500,00 tot zo’n €6.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Voorst (https://www.voorst.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Kymco of Medema.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Geschatte kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Voorst (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarieven€14 – €21,5 per uur
Aantrekkelijk merkMolenaar Performer
Regionaal adviespuntMedipoint l Vérian

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Voorst

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn profiel? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Voorst. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €630,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2150,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu begint zo rond de €4350.

Keuzehulp augustus 2022

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Voorst kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen verschillen behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Duurdere modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Voorst en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals oprijplaten + een wikkeldeken. De gunstigste voertuigen beginnen bij €545,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €5.800,00. In de tabel hieronder treft u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km7,5 km/u€750
Standaard315 – 25 km12 km/u€1950
Gevorderd460 km15 km/u€2600
Beste480 km+22 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Voorst
scootmobiel-kopen-voorst

Scootmobiel aanvragen gemeente Voorst via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Voorst. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Voorst. Vragen? Dat kan telefonisch (0571287766), per mail (wmoloket@voorst.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kortenaerstraat 16, 7391 WR, Twello). Zie ook www.voorst.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Voorst vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l VérianAlbert Schweitzerlaan 317334 DZApeldoorn
WelzorgSaba 127332 BHApeldoorn
WelzorgRegentesselaan 27316 ACApeldoorn
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Voorst
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna doorzoekt u uiteenlopende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
Hierbij bekijkt u een lijstje met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Performer25 km6 km/u€ 2.190
Shoprider SL7313 km6 km/u€ 1.488
RvS van Seenus Mercurius 3 778SL45 km15 km/u€ 5.500
RvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty70 km10 km/u€ 18.057
Overzicht met populaire scoots augustus 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Voorst. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Voorst) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Zo kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als speurders.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Voorst leert u van alles over verkeerskennis en is er vaak een behendigheidsparcours. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Voorst.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie