Scootmobiel Berkelland

Zoekt u een goede scootmobiel in Berkelland? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze speciale scooter geniet u van uw zelfstandigheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website kunt u aan de slag met handige tips en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven liggen tussen de €550,00 tot wel €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Drive en Strider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (oktober 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Berkelland (WMO) | Showrooms en advies aan huis | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 – €19,5 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Go Go Ultra X 4W
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Berkelland

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Berkelland. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €810,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1775,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu begint zo rond de €3300.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Bijgaand bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Berkelland is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen variëren fors als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen beschikken over een uitgebreide vering en een verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Berkelland en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door de leverancier, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals een oprijplaat of een bagagemand. De gunstigste scooters zijn er al vanaf €550,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €7.800,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km7,5 km/u€750
Standaard315 km10 km/u€1850
Uitmuntend445 km17 – 18 km/u€2700
Royaal475 km +22 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Berkelland
scootmobiel-kopen-berkelland

Scootmobiel aanvragen gemeente Berkelland via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Berkelland. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Berkelland. Hiervoor kunt u ook even bellen (0545250250), per mail (info@gemeenteberkelland.nl), of kom naar het gemeentehuis (Marktstraat 1, 7271 AX, Borculo). Zie ook www.gemeenteberkelland.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Berkelland zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBedrijvenweg 6a7161 AJNeede
Livio Zorgpunt MC HagemanHagemanstraat 46-A7151 AHEibergen
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Berkelland
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema treft u uiteenlopende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand vindt u een tabel met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go Ultra X 4W13 km6 km/u€ 1.630
Shoprider Easy Capri 312 km6 km/u€ 795
Shoprider 889xlsbn cabin40 km14 km/u€ 8.492
Sterling Elite Plus44 km10 km/u€ 5.858
Schema met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Berkelland. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Berkelland) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarom is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als scootplaza.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Berkelland legt u de basis voor onder andere verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €5,10 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Berkelland.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie