Scootmobiel Oost Gelre

Zoekt u een goede scootmobiel in Oost Gelre? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met deze elektrisch aangedreven scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de actuele prijzen, een thuisdemo, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen liggen tussen de €550,00 tot wel €6.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Vermeiren of DKCity.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Tarieven (maart 2024) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Oost Gelre (WMO) | Winkels in de buurt | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€13,75 – €23,08 per uur
Veel gekozen scootmobielKymco Micro
Punt voor adviesFigulus Welzijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oost Gelre

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn wensen?Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Oost Gelre. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €930,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €2300,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km is er al vanaf €3250.

Tips van de expert maart 2024

Hulp nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder bieden wij de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oost Gelre kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen variëren sterk wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Oost Gelre en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door het merk, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals een zuurstoffleshouder & een stoelhoes. De instap-modellen zijn er al vanaf €545,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €5.600,00. In deze tabel vind u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 7 km/u€750
Beter320 km10 – 12 km/u€1550
Gevorderd460 km15 km/u€4000
Meeste comfort475 km20 – 22 km/u€7.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oost Gelre
scootmobiel-kopen-oost-gelre

Scootmobiel aanvragen gemeente Oost Gelre via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Oost Gelre. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Oost Gelre. Vragen? Dat kan telefonisch (0544378378), men kan een mailtje sturen (wmoloket@oostgelre.nl), of kom naar het gemeentehuis (Varsseveldseweg 2, 7131 BJ, Lichtenvoorde). Ga ook eens naar www.oostgelre.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Oost Gelre vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Oost Gelre
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming bekijkt u uiteenlopende winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand treft u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Micro13 km6 km/u€ 1.615
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Shoprider 889SLBF32 km14 km/u€ 6.036
Invacare Orion 442 km10 km/u€ 4.910
Tabel met populaire modellen maart 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Oost Gelre. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of te gaan voor leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oost Gelre) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende verkopers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Daarom is het handig om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. bandenprofiel en de accu(lader).

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs koopt u een goede scooter met veel opties. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals ebay.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Oost Gelre gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en is er vaak een technische check van uw mobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,95 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Oost Gelre.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (waaronder provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie