Scootmobiel Vragender

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Vragender? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig voelt u zich weer vrij en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl bekijkt u nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, een proefrit maken, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen liggen tussen de €600,00 & €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus of Handicare.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (juli 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Oost Gelre (WMO) | Speciaalzaken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7134
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€13,75 – €23,08 per uur
Veel gekozen scootmobielSterling Pearl
Adviespunt in de buurtFigulus Welzijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vragender

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn profiel? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Vragender. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €720,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €2125,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €3550.

Keuzeadvies juli 2021

Hulp nodig bij het vinden van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Vragender is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en kan langer en harder rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten variëren aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of het bos? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Vragender en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door het merk, de actieradius, de snelheid en extra opties zoals een verlichtingsset & een bagagemand. De instap-modellen zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €5.900,00. In deze tabel communiceren wij de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner313 km7 km/u€800
Standaard320 km12 km/u€1550
Gevorderd445 km17 – 18 km/u€3100
Topper475 km21 km/u€8.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vragender
scootmobiel-kopen-vragender

Scootmobiel aanvragen gemeente Oost Gelre via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Oost Gelre. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Oost Gelre. Vragen? Dat kan telefonisch (0544378378), u kunt een e-mail sturen (wmoloket@oostgelre.nl), of bezoek het stadhuis (Varsseveldseweg 2, 7131 BJ, Lichtenvoorde). Zie ook www.oostgelre.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Vragender vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Vragender
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Onderstaand vindt u populaire organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij schetsen wij een tabel met veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Pearl24 km6 km/u€ 1.601
Afikim Caddy20 km6 km/u€ 1.045
Sterling Elite 2 XS44 km15 km/u€ 3.995
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Schema met populaire voertuigen juli 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Vragender. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vragender) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere aanbieders bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarvoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals ebay.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Vragender behandeld u zaken zoals de voorrangsregels en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,65 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Vragender.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie