Scootmobiel Bredevoort

Op zoek naar een goede scootmobiel in Bredevoort? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze handige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer veilig de weg op. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, kosten, thuisdemo’s, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €750,00 tot wel €5.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Aalten (https://www.aalten.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Sterling en Medema.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (juli 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aalten (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7126
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€14,8 – €18,35 per uur
Populaire scootmobielSterling Pearl 4
Lokaal adviespuntFigulus Welzijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bredevoort

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn profiel? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Bredevoort. Dit kan via internet door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €740,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1625,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3650.

Tips van de expert juli 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bredevoort kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten wisselen nogal als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Als u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen bieden maximale vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Bredevoort en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hangen af van de fabrikant, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en opties als een oprijplaat + een bagagemand. De aantrekkelijkste modellen zijn er al vanaf €475,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €7.500,00. In de tabel hieronder vind u de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km8,5 km/u€700
Beter315 – 20 km11 km/u€1500
Uitstekend440 km17 – 18 km/u€3700
Luxe475 km +20 – 22 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bredevoort
scootmobiel-kopen-bredevoort

Scootmobiel aanvragen gemeente Aalten via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Aalten. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Aalten. Zowel telefonisch (0543493333), u kunt een e-mail sturen (gemeente@aalten.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Hofstraat 8, 7121 DM, Aalten). Zie ook www.aalten.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Bredevoort kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Bredevoort
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder treft u uiteenlopende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Pearl 424 km6 km/u€ 1.585
Freerider Luggie 418 km6 km/u€ 2.350
Practicomfort Cyclone 15-3W40 km15 km/u€ 5.000
DKCity DK S600 445 km12 km/u€ 3.799
Tabel met populaire scoots juli 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Bredevoort. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het verstandig om zelf een scoot te kopen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bredevoort) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos een model uitproberen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Vandaar adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Bredevoort legt u de basis voor onder andere verkeersregels en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,65 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Bredevoort.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo.

Plaats een reactie