Scootmobiel Winterswijk Brinkheurne

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Winterswijk Brinkheurne? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. een drie- of vierwielige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg vind u praktische aankooptips en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, winkels in de buurt, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven schommelen tussen €750,00 en wel €5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Pride of Freerider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Winterswijk (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7115
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB uurtarief€14,60 per uur
Populair merkPride Quest
Lokaal adviespuntSensire l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Winterswijk Brinkheurne

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Winterswijk Brinkheurne. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €640,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2175,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €4250.

Tips van de expert september 2021

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Winterswijk Brinkheurne kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken onderscheiden zich sterk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Winterswijk Brinkheurne en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven komen tot stand a.d.h.v. het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en accessoires zoals een dashboardbeschermer en een stokhouder. De aantrekkelijkste scooters koopt u al vanaf €535,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €7.400,00. In de bijgaande tabel vind u de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km8 km/u€500
Gemiddeld320 km10 km/u€1800
Comfortabel450 km15 km/u€2900
Meeste comfort470 km20 – 22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Winterswijk Brinkheurne
scootmobiel-kopen-winterswijk-brinkheurne

Scootmobiel aanvragen gemeente Winterswijk via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Soms kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Winterswijk. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Winterswijk. Dit kan telefonisch (0543543960), als per mail (wmo@winterswijk.nl), of kom naar het gemeentehuis (Balinkesstraat 4, 7101 DL, Winterswijk). Bezoek ook www.winterswijk.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats Winterswijk Brinkheurne zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van winkels, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Sensire | MedipointKruisbergseweg 277009 BLDoetinchem
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Winterswijk Brinkheurne
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna vindt u de beste organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder verstrekken we een tabel met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Quest20 km6 km/u€ 2.192
Electric Mobility Liteway 418 km6 km/u€ 1.861
Pride Celebrity XL 440 km15 km/u€ 5.000
Sterling S42542 km12 km/u€ 2.495
Overzicht met populaire modellen september 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Winterswijk Brinkheurne. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Winterswijk Brinkheurne) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarvoor raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurkolom afstelling en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Winterswijk Brinkheurne behandeld u zaken zoals verkeerskennis en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,60 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Winterswijk Brinkheurne.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (waaronder provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Stad, Land.

Plaats een reactie