Scootmobiel Winterswijk

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Winterswijk? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de gemiddelde kosten, advies aan huis, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen liggen tussen de €800,00 tot zo’n €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus of Travelux.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten (mei 2022) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Winterswijk (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7101
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB onkosten€14,60 per uur
Veel gekozen merkPride Go Go Ultra X 3W
AdviespuntSensire l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Winterswijk

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn eisen en wensen? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Winterswijk. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €860,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €1550,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €3750.

Hulp bij uw keuze mei 2022

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Winterswijk kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Handig voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich nogal als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Professionele modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Winterswijk en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten worden bepaald door de producent, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en randproducten als achteruitkijkspiegels + een stoelhoes. De goedkoopste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €490,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €7.900,00. In de tabel hieronder communiceren wij de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km6 km/u€650
Verbeterd320 – 25 km10 km/u€1500
Uitmuntend435 km17 km/u€3300
Royaal485 km20 km/u€8.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Winterswijk
scootmobiel-kopen-winterswijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Winterswijk via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Mogelijk kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Winterswijk. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Winterswijk. Dit kan telefonisch (0543543960), e-mailen (wmo@winterswijk.nl), of bezoek het gemeentehuis (Balinkesstraat 4, 7101 DL, Winterswijk). Ga ook eens naar www.winterswijk.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom Winterswijk kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire l MedipointBeatrixpark 17101 BNWinterswijk
Figulus WelzijnTerborgseweg 37091 DPDinxperlo
Sensire | MedipointKruisbergseweg 277009 BLDoetinchem
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Winterswijk
Heeft u medische problemen en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Onderstaand vindt u de beste bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met populaire scoots
Hierbij vindt u een opsomming met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Shoprider Altea 312 km6 km/u€ 695
Shoprider 889X79 km13 km/u€ 4.460
Handicare Fortress Calypso 4410840 km10 km/u€ 4.580
Tabel met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Winterswijk. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Winterswijk) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Daarmee kan u op uw gemak een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Ook is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Winterswijk komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en en leert u veilig sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,85 p/maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Winterswijk.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (juist ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Stad, Land.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie