Scootmobiel Montferland

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Montferland? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina vind u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €550,00 en wel €5.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Kymco of Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (mei 2022) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Montferland (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€17,2 – €21,11 per uur
Populaire scootmobielSterling Little Star
Lokaal adviespuntSensire | Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Montferland

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn wensen?Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en maak ik ook lange tochten? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Montferland. Dit kan via internet middels een brochure per post, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €920,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €1750,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €4350.

Tips van de expert mei 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Montferland kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen variëren nogal op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen hebben de beschikking over een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Montferland en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden bepaald door het merk, de grootte van de accu, de maximale snelheid en opties als een extra lader en mandjes en tassen. De voordeligste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €540,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €6.700,00. In het onderstaande overzicht treft u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km7 km/u€500
Goed320 – 25 km10 – 12 km/u€2000
Uitmuntend455 km15 – 17 km/u€4100
Meeste comfort480 km20 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Montferland
scootmobiel-kopen-montferland

Scootmobiel aanvragen gemeente Montferland via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Montferland. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Montferland. Hiervoor kunt u ook even bellen (0316291333), mailen (gemeente@montferland.info), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisstraat 14, 6942 BE, Didam). Check ook eens www.montferland.info voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Montferland kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire | MedipointKruisbergseweg 277009 BLDoetinchem
WelzorgHavenstraat 527005 AGDoetinchem
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Montferland
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder ontdekt u meerdere merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
Hierbij treft u een tabel met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Little Star12 km6 km/u€ 993
Mango Smartboy 312 km6 km/u€ 495
Pride Pursuit XL48 km13 km/u€ 6.036
Mango Poema 4410740 km10 km/u€ 3.995
Schema met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Montferland. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Montferland) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige leveranciers bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. claxon en geluidssignalen en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scootmobielspecialist.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Montferland legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,50 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Montferland.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie