Scootmobiel Doesburg

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Doesburg? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de actuele prijzen, winkels in de buurt, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten liggen tussen de €700,00 tot zo’n €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Doesburg (https://www.doesburg.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort en Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Doesburg (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteDoesburg
Postcode6982
WMO Beslissingstermijn8-20 weken
PGB tarief€15,60 per uur
Populair merkShoprider S-787NA
Lokaal adviespuntVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Doesburg

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat matcht met mijn profiel? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Doesburg. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €600,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius kost u rond de €2475,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort koopt u al vanaf €3200.

Onze kooptips juni 2023

Wilt u graag wat hulp bij het vinden van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Doesburg neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots onderscheiden zich flink als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Op het moment dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen beschikken over een goede vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Doesburg om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen hangen af van het merk, de accucapaciteit, de snelheid en extra’s zoals een extra accu of een mandje. De goedkoopste modellen beginnen bij €530,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €6.900,00. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km8 km/u€600
Standaard325 km12 km/u€1150
Gevorderd450 km15 – 17 km/u€3500
Eerste klas475 km +20 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Doesburg
scootmobiel-kopen-doesburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Doesburg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Doesburg. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Doesburg. Vragen? Dat kan telefonisch (481385), e-mailen (zorgloket@doesburg.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Phillipus Gastelaarsstraat 2, 6981 BH, Doesburg). Zie ook www.doesburg.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-20 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Doesburg kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Doesburg
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Verschillende aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst treft u meerdere bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder schetsen wij een lijst met daarin veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Pride Capri PRO 412 km6 km/u€ 1.312
Life and mobility Primo 340 km12 km/u€ 3.295
Handicare Fortress Calypso 3W40 km10 km/u€ 3.528
Schema met populaire scoots juni 2023

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Doesburg. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Doesburg) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Daarvoor is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en de conditie van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Doesburg legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,70 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Doesburg.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Wijk-Noord.

Plaats een reactie