Scootmobiel Duiven

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Duiven? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze speciale scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl bieden wij een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO, de geschatte prijzen, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €700,00 tot wel €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Duiven (https://www.duiven.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Drive of Strider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Duiven (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6921
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€15 per uur
Populair merkMango Smartboy 3
Adviespunt in de buurtPelgromhof

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Duiven

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Als u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Duiven. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €820,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €1925,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit begint zo rond de €4300.

Aankooptips mei 2024

Hulp nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Duiven kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en is gemakkelijk op te bergen. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken onderscheiden zich flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of het bos? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Professionele modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Test een model uit voor een proefrit in Duiven en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen worden gebaseerd op de fabrikant, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder en een schootskleed. De gunstigste voertuigen kunt u al vinden vanaf €550,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €6.000,00. In de tabel hieronder vind u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km6,5 km/u€750
Gemiddeld325 km10 – 12 km/u€1350
Gevorderd435 km16 km/u€3100
Luxe475 km +22 km/u€9.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Duiven
scootmobiel-kopen-duiven

Scootmobiel aanvragen gemeente Duiven via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Duiven. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Duiven. Dit kan telefonisch (09002791111), per mail (loketwwz@duiven.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kastanjelaan 3, 6921 ER, Duiven). Bezoek ook www.duiven.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om een passend model te vinden bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Duiven kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
VegroHoofdstraat 1176881 TEVelp
Fysiotherapie de WaagEuropalaan 98B6871 XXRenkum
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Duiven
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema doorzoekt u een aantal erkende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna treft u een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Smartboy 312 km6 km/u€ 495
Shoprider Cameo 312 km6 km/u€ 1.075
Kymco Agility40 km13 km/u€ 3.495
Invacare Auriga 3W40 km10 km/u€ 1.054
Schema met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Duiven. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Voor deze mensen is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Duiven) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Om die reden kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Duiven worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €3,90 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Duiven.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om lekker rond te rijden? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (waaronder provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Bedrijventerrein, Buitengebied, Duiven-Noord, Duiven-Zuid, Groessen, Loo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie