Scootmobiel Arnhem

Zoekt u een goede scootmobiel in Arnhem? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl treft u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: u bent meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten schommelen tussen €650,00 & €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Arnhem (https://www.arnhem.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Practicomfort en Revatak.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Arnhem (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteArnhem
Postcode6825
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB vergoeding€15 – €18,13 per uur
Populair merkPride Capri PRO 4
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Arnhem

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn situatie? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Arnhem. Doe dat bijvoorbeeld online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €760,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €1975,00.
 • Een stevige 4-wieler met goede vering en zitting is er al vanaf €4800.

Hulp bij uw keuze mei 2022

Wilt u graag wat hulp bij het vinden van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In het volgende gedeelte omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Arnhem kan gemakkelijk mee in het vliegtuig of OV en is handig als u weinig ruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u in de bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots verschillen behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots hebben een goede vering en een luxe zitting. Ga direct proefrijden in Arnhem en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gevormd door de fabrikant, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een achteruitrijcamera & een stokhouder. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €475,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €7.500,00. In de onderstaande tabel treft u de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km8,5 km/u€500
Beter315 km10 – 12 km/u€1750
Goed445 km15 – 17 km/u€3200
Eerste klas475 km21 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Arnhem
scootmobiel-kopen-arnhem

Scootmobiel aanvragen gemeente Arnhem via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Arnhem. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Arnhem. Dit kan telefonisch (0882260000), per mail (gemeente@arnhem.nl), of bezoek het stadhuis (Koningstraat (Stadhuis) 38, 6811 DG, Arnhem). Zie ook www.arnhem.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal u veel duidelijk verschaffen. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Arnhem zijn er verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgMeander 1236825 MBArnhem
WelzorgJachthoornlaan 16813 CHArnhem
GOEDmobielFrankeneng 146716 AAEde
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Arnhem
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u een aantal erkende winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bekijkt u een lijstje met types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Capri PRO 412 km6 km/u€ 1.312
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Electric Mobility Rascal 85038 km13 km/u€ 4.209
Shoprider 888sl36 km10 km/u€ 4.541
Tabel met populaire voertuigen mei 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Arnhem. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen is het raadzaam om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Arnhem) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Daarom raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. de remmen en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als zorgdiscounter.com waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Arnhem worden onderwerpen behandeld alsverkeersregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,50 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Arnhem.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (waaronder provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Centrum, Spijkerkwartier, Arnhemse broek, Presikhaaf West, Presikhaaf Oost, St. Marten/Sonsbeek, Klarendal, Velperweg e.o., Alteveer/Cranevelt, Geitenkamp, Monnikenhuizen, Burgemeesterswijk/Hoogkamp, Schaarsbergen, Heijenoord/Lombok, Klingelbeek e.o., Malburgen West, Malburgen Oost (noord), Malburgen Oost (zuid), Vredenburg/Kronenburg, Elden, Elderveld, De Laar, Rijkerswoerd, Schuytgraaf.

Plaats een reactie