Scootmobiel Ede

Wilt u een goede scootmobiel in Ede? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door een drie- of vierwielige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg leest u een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen variëren tussen €650,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 • In deze regio zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Excel en Inca.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (april 2024) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Ede (WMO) | Winkels in de buurt | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6715
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€17,45 per uur
Populaire scootmobielShoprider GK83 RED
Adviespunt in de buurtIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ede

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn situatie? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Ede. Dit kan via internet middels een brochure per post, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €710,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €2175,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €4700.

Tips van de expert april 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ede neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten onderscheiden zich nogal als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen verschaffen een goede vering en een multifunctionele stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Ede om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven worden gevormd door het merk, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een zuurstoffleshouder en een krukhouder. De instap-modellen starten bij €510,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €5.500,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig39 km6 km/u€700
Gemiddeld315 – 25 km10 km/u€1150
Geavanceerd435 km15 – 17 km/u€2600
Professioneel475 km +20 km/u€9.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ede
scootmobiel-kopen-ede

Scootmobiel aanvragen gemeente Ede via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Ede. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarna wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Ede. Hiervoor kunt u ook even bellen (140318), e-mailen (wmo@ede.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6711 DE, Ede (Gld)). U kunt ook terecht op www.ede.nl voor uitgebreide info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de buurt van Ede zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointWillem de Zwijgerlaan 16713 NSEde
Startpunt WageningenRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Ede
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Onderstaand ontdekt u de beste aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder bekijkt u een overzicht met succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK83 RED12 km6 km/u€ 1.303
Vermeiren Antares 310 km6 km/u€ 842
Kymco Maxi XLS35 km13 km/u€ 2.413
Shoprider 888lsb36 km10 km/u€ 4.536
Overzicht met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Ede. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ede) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als dezorgoutlet.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Ede leert u van alles over regels in het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,60 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Ede.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (waaronder provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie