Scootmobiel Wekerom

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Wekerom? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg vind u nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten variëren tussen €850,00 en wel €4.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Invacare en DKCity.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten (juni 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Ede (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6733
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€17,45 per uur
Aantrekkelijke scootmobielInca Sprint
Punt voor adviesGOEDmobiel

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wekerom

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn wensen?Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Zodra dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wekerom. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €600,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €2275,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met alle gemakken begint zo rond de €4250.

Aankooptips juni 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wekerom kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral als u een scherpe bocht maakt of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen verschillen fors wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen beschikken over grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Wekerom en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, het bereik, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een verlichtingsset & een stokhouder. De gunstigste scooters beginnen bij €535,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.700,00. In de bijgaande tabel vind u de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km8 km/u€500
Prima315 km11 km/u€1250
Uitmuntend435 km17 – 18 km/u€4000
Beste475 km +22 km/u€9.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wekerom
scootmobiel-kopen-wekerom

Scootmobiel aanvragen gemeente Ede via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Ede. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Ede. Bij vragen kunt u bellen (140318), door een e-mailtje te sturen (wmo@ede.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 1, 6711 DE, Ede (Gld)). Bezoek ook www.ede.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Wekerom vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
GOEDmobielFrankeneng 146716 AAEde
Icare l MedipointWillem de Zwijgerlaan 16713 NSEde
Startpunt WageningenRooseveltweg 408A6707 GXWageningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Wekerom
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema doorzoekt u de beste merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna bieden wij een tabel met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Inca Sprint90 km23 km/u€ 13.817
Quingo Toura288 km18 km/u€ 7.750
Handicare Fortress Calypso 4416940 km12 km/u€ 4.921
Shoprider 888ix26 km9 km/u€ 4.469
Overzicht met populaire modellen juni 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Wekerom. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wekerom) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op afstelling spiegels en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Wekerom gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en is er vaak een technische check van uw mobiel. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,00 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Wekerom.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.

Plaats een reactie