Scootmobiel Angeren

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Angeren? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische vervoersmiddel bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website vind u een handig keuzeadvies en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, winkels in de buurt, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen liggen tussen de €550,00 en €5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling en Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Lingewaard (WMO) | Verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6687
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15 per uur
Aantrekkelijk merkPride Victory XL 140S
Lokaal adviespuntMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Angeren

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn eisen en wensen? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en maak ik ook lange tochten? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Angeren. Dit kan via internet door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €600,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km schaft u al aan vanaf c.a. €2275,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een flinke accu begint zo rond de €3400.

Keuzeadvies maart 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Angeren is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen onderscheiden zich enorm wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen bieden een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Angeren en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gevormd door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals achteruitkijkspiegels + een scootmobieltas. De eenvoudige opvouwbare modellen kunt u al vinden vanaf €515,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €7.200,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km6 km/u€650
Prima320 km10 km/u€1650
Uitmuntend455 km16 km/u€2800
Topper475 km21 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Angeren
scootmobiel-kopen-angeren

Scootmobiel aanvragen gemeente Lingewaard via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Lingewaard. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Lingewaard. Bij vragen kunt u bellen (0263260111), als per mail (gemeente@lingewaard.nl), of bezoek het stadhuis (Kinkelenburglaan 6, 6681 BJ, Bemmel). Check ook eens www.lingewaard.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Angeren kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Angeren
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder bekijkt u meerdere leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna verstrekken we een schema met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory XL 140S40 km20 km/u€ 4.950
Revatak QS4 Active70 km17 km/u€ 8.442
Molenaar Elegance40 km10 km/u€ 3.090
Mango Twincat45 km8 km/u€ 6.850
Tabel met populaire modellen maart 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Angeren. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is de beste optie om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Angeren) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Daarom kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en het accuvermogen.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als scoot.nu waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Angeren gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,70 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Angeren.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Bemmel, Gendt, Huissen.

Plaats een reactie