Scootmobiel Bemmel

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Bemmel? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website bieden wij een compleet keuzeadvies en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €750,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Invacare of Revatak.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Lingewaard (WMO) | Winkels in de buurt | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6681
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15 per uur
Veel gekozen scootmobielLife and mobility Solo 3
Adviespunt in de buurtMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bemmel

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn behoeften? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Bemmel. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €830,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €1825,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €3500.

Keuzeadvies januari 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. Hieronder omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Bemmel kan gemakkelijk mee in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots verschillen flink als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Als u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen verschaffen grote veringen en een verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Bemmel en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hebben te maken met de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals oprijplaten of een bagagemand. De gunstigste scooters beginnen bij €550,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €5.100,00. In deze tabel bekijkt u de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km7 km/u€750
Gemiddeld315 – 25 km12 km/u€1900
Comfortabel440 km17 km/u€3300
Elite470 km22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bemmel
scootmobiel-kopen-bemmel

Scootmobiel aanvragen gemeente Lingewaard via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Lingewaard. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Lingewaard. Zowel telefonisch (0263260111), u kunt een e-mail sturen (gemeente@lingewaard.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kinkelenburglaan 6, 6681 BJ, Bemmel). Ga ook eens naar www.lingewaard.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Toch is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Bemmel kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Bemmel
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming bekijkt u een aantal erkende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder schetsen wij een overzicht met modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de topsnelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Solo 350 km18 km/u€ 6.195
Quingo Sport64 km17 km/u€ 6.750
Shoprider 889xlsbf 4wd37 km12 km/u€ 5.539
Shoprider 888B 340 km8 km/u€ 3.980
Schema met populaire voertuigen januari 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Bemmel. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bemmel) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Daarom raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere koolborstels en de accu(lader).

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals uwzorgshop.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Bemmel komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,10 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Bemmel.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (waaronder provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Bemmel, Gendt, Huissen.

Plaats een reactie